Åska och snö

Igårmorse fick jag krypa in genombaksätet för att ta mig in i bilen för att den hade frysit ihop. Inatt vaknade jag av att det lät som att en stor stenbumling ramlade ner på taket. Trodde att jag bara drömt en konstig dröm och att jag hade vaknat för att det regnade så sjukt mycket.

Låg vaken ett bra tag och klev tillslut upp för att slå på tvn ett tag så att jag skulle kunna somna om. Men precis när jag klev upp lystes det upp utav tusan ute och small till ordentligt. Det kan fan inte vara åska tänkte jag, men jodå, en stund senare kom en till blixt och en hög knall. Jag kastade mig i kläderna och sprang ut till bilen. Kändes som att jag körde genom ett hav pga allt jäkla vatten som var på vägarna.

Så jag for i alla fall hem till mamma vid halv två inatt och spenderade resten av natten där. Fan, jag trodde att jag skulle slippa åska för det här året nu. Är det nåt jag är räddare för än mörker, så är det åska. Och när det är både och så är det jobbigt. Det är ju så himla sällan vi har åska när det är mörkt, eftersom det brukar ju bara åska på sommaren.

Klockan ringde halv sju imorse och jag begav mig till Jokkmokk för att få på vinterdäcken på jobbilen. Så nu kan ju snön få komma hit också. Det kom lite snöblandat, men jag hade velat ha all snö som kom i Kiruna. Hoppas jag inte behöver vänta så länge!

Nu ska jag vila en stund, tre timmar osammanhängande sömn är långt ifrån tillräckligt!

Puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0