Vinterland

Igårkväll tog jag bilen och for ut till Magdas stuga. Det snöade och blåste, men det hade ganska precis börjat.
Vi satt och surrade och skrattade och spelade kort till inatt nån gång, då fick Magda skjutsa upp mig till bilen, som jag förövrigt knappt höll på hitta under all snön.

Det var spännande att fara hem, oplogad väg med säkert en dm snö på, plus att det drevar ju som tusan när det blåser så sjukt också. Jag var mest nervös för att köra över Porsibron där det hade drevat som mest, men jag och gul-gollen tog annan fart och skuttade över som ingenting. Det svåraste var däremot att se vägen och kanten. Hade varit jobbigt att hamna i diket.

I byn var det såklart likadant. Men imorse vaknade jag och kikade ut genom fönstret för att se hur illa det blev efter dom har plogat vägen vid min infart. Det var illa.
Jag har inte klagat nå hittils utan har gått ut och snällt skottat undan den hårt packade snön efter plogbilen varje gång så man tar sig in och ut med bilen. Men idag suckade jag rätt tungt när jag såg vad jag hade framför mig. Kanten var ju i princip högre än huven på min bil. Och tung snö är det dessutom.

Jaja, nu är det borttaget iaf. Är bara resten av gården kvar! Men det får gott vänta en stund. Det ser ju inte direkt ut som att det har tänkt sluta snöa den närmsta tiden.
Hoppas det är skottat på jobbet tills imorn, annars lär ju morgondagen bli rätt jobbig den med.

Nu ska jag dra iväg på affärn och handla lite mat och göra matlådor åt både mig och Robert. Sen ska tvätten hängas och huset städas. Vilken hemmafru jag är!

Puss på er

Kommentarer
Postat av: Micka

Kom till mig och var hemmafru :D

2012-02-21 @ 12:40:20
URL: http://sjoholmMi.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0