Men kul ens.

Igårkväll fick jag mellan 39 och 40 graders feber och orkade inte göra mer än att ligga i soffan. Frös även fast jag var inlindad med täcken, filtar och hade en vetevärmare. Inatt var ett rent helvete. Somnade till vid nio, när jag vaknade en halvtimme senare var jag säker på att jag hade sovit i säkert en hel natt. Mina sängkläder var fullständigt dyngsura av svett. Inte fräscht. Sen fick jag världens läskigaste typ panikångestattack. Det gick inte över förän jag tog upp och kramade Kiwi, hon måste ha blivit helt chockad.

Imorse när jag klev upp efter sju typ, hade jag fortfarande lika mycket feber, men kunde inte sova. Märkte även att jag hade börjat få stora röda knölar lite överallt. Tänkte inte så mkt på det, för då hade jag bara upptäckt två tre stycken. Upptäckte även på örat, och den råkade jag klia sönder så nåt rann ut.

Senare idag kändes det som febern började släppa lite, hade bara 38 grader sist jag kollade. Nu känns det inte mkt alls. MEN, upptäckte ännu mera röda knölar, hela hårbåtten är full av dom. Även på magen och ryggen, hals och nacke, och på benen. Men allra mest i skallen.

Vi var inte säker på vad det var, eftersom det inte kliar så förjävla mkt, så vi trodde inte att det var vattkoppor. Men vi visste ju som inget. Så nu gick jag in på sjukvårdsrådgivningen på internet och sökte på vattkoppor. Det står bland annat:

"De första symtomen på vattkoppor brukar vara att man får feber, huvudvärk och känner sig trött. Efter ett par dagar kommer röda utslag på överkroppen som sprider sig till ansiktet, hårbotten, armarna och benen. Utslagen blir efter någon dag till blåsor med klar genomskinlig vätska."

Kul, det står även att om man får det som barn brukar det gå över efter en vecka ungefär, och man blir inte lika sjuk. Men får man det som vuxen efter puberteten så blir man sjukare och det håller i sig längre. Kul!

"Utslagen brukar komma i omgångar under fyra till fem dagars tid. Vid varje ny omgång utslag får man ofta lite feber igen"

Ska jag få sån här feber flera gånger till den här veckan? Det klarar jag ju inte.

Det tar också tio till femton dagar innan sjukdomen bryter ut, sen dess att man har blivit smittad. Så det kan ju ha varit vem som helst. Och jag kan ha smittat vem som helst, om ni inte redan har haft det som liten. För det smittar redan innan man själv märker att man har blivit sjuk.

Jobbigt läge, jag hoppas jag inte har vattkoppor, men allt tyder ju på det. Just nu ser hela jag ut som en ond, röd knöl.

Attans.


Kommentarer
Postat av: Michaela

Krya på dig vännen <3

2008-10-25 @ 21:17:45
URL: http://mslouisiana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0