Men snöa mer va

Vilken dag, en riktig äventyrsdag, som mamma och gänget, och även Pistvakts-Olle skulle ha sagt.
Har verkligen haft tur i oturen, hela dagen.

Klev upp kvart över 6, gjorde mig i ordning och väckte Robert, gick ut till bilen. Eller ska jag säga plumsade ut till bilen? Som kanppt syntes under all snö. Direkt fick man ungefär tio ton snö i skorna. Och blåste gjorde det. Efter åtskilliga försök att ta sig upp från parkeringen med lill golfen, så råkade vi fastna en sväng. Men precis då kom traktorn, och knuffade lös oss. Tur! Fick skjuts till garaget, körde ut bilen, och skulle bege mig till Porsi kraftstation.

Kör ner mot dammen, oskottat. Gick bra så länge det var nerför, men sen kom ju den lilla uppförsbacken, och precis när jag nästan var uppe tog det stopp. Jahapp, då satt även jag fast då. Men hann inte ens vänta i två minuter tror jag, så kommer en vattenfallsbil. Tur, men pinsamt, tänkte jag. Fast vafan, en sån här dag var jag nog inte själv med att sitta fast.
Två hjälpsamma vattenfallare tog lös bilen åt mig och trampade upp vägen så gott det gick ner till stationen.

Vi gick in, men dom for rätt så snabbt, och återigen var jag ensam. När jag väl var klar så gick jag och startade bilen, backade ut på parkeringen, och det gick bra. Sen att köra framåt var en annan femma, i uppförsbacke dessutom. Så, jag satt återigen fast. Stod och försökte ta mig lös ett bra tag, men det var som gode lönlöst. Men, precis då kom traktorn och skottade, så då tog jag mig iväg.

Skulle då vidare till Messaure, körde hela vägen, men när jag kom fram till grindarna såg jag att det var oskottat även där. Tänkte att om jag inte ens tar mig upp för lillbacken från porsis station så finns det inte en chans i världen att ta mig upp från Messaure.

Så jag vände och for till Letsi istället. Skottat hela vägen fram, förutom sista biten till grindarna och inne på området. Hmm, om jag tar fart så går det nog en bit, fast jag måste ju stanna och öppna grindarna, och då lär det vara stopp där tänkte jag. Men, då var det en vänlig själ som öppnade grindarna åt mig och vinkade att jag skulle köra. Så det jag gjorde. Gick bra från början, men ju längre fram jag kom desto saktare och tyngre gick det. Haha. När jag precis tagit mig genom grindarna så tog det stopp. fast backa gick, så jag backade in på parkeringen, men sen satt jag återigen fast. Men tänkte att det fick bli ett senare problem, så jag gick in och jobbade.

Hittade Peter, så frågade honom om han kunde hjälpa mig sen när jag skulle fara, och det kunde han. Men han spred ut det till sina jobbarkompisar som körde lös bilen och satte den i motorvärmaren. snällt! Och alla var riktigt stolta och glada när dom kom och berättade det. Haha.

Så, tre gånger satt jag fast, och så fort jag klev utanför dörren så fick jag sjukt mkt snö i skorna, så jag har haft kalla blöta fötter hela dagen.

Förutom dom här missödena har jag även blvit attackerad av dammsugaren, slangen slängde sig om halsen på mig. Och har dessutom blivit halft ihjälskrämd av Peter.

Men trots allt det här så har mitt humör konstigt nog varit på topp! Speciellt när jag kom upp från station i Letsi efter lunch och såg att solen sken! Fy vad härligt, även fast det var blåsigt och ca 20 grader kallt. Men jag har gått runt och fnissat och nynnat för mig själv hela dagen :D Haha, min dag in i minsta detalj. Typ.

Men vilken tur att alla dessa hjälpsamma människor finns, annars hade jag säkert fortfarande suttit fast på Porsidammen, haha. Tusen tack!

Men, glad har jag varit, och är fortfarande :) Haha. Dessutom fyllde Robert år igår, så här var det massa folk och massa fika, trevligt :)

Nu blir det tvmys en stund, puss!


Kommentarer
Postat av: Linda

Haha, only in norrland! Här är vädret hemskt. Ena dagen snöar det sedan regnar det lite så allt blir till slask och fötterna blir genomvåta. Sedan fryser det till igen så nu är det is precis överallt. Man halkar hela tiden och jag har fått jätteont i rumpan! Bea är helt förtvivlad när hon till slut insåg att det är såhär det kommer se ut fram till mars... haha.

2010-01-29 @ 17:03:12
Postat av: Linn

Haha fyfan, då förstår jag att hon är förtvivlad! Då föredrar jag hellre flera dm nysnö och 28 grader kallt! Haha.

2010-01-29 @ 18:51:17
URL: http://linnalmqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0