Irland

Efter fyra underbara dagar i Dublin är jag och mamma hemma igen.
Vi har promenerat, gått på museum och sett på döda människor, promenerat, druckit Irish Coffe, promenerat och promenerat, gått på rundtur i ett fängelse från 1700-talet, promenerat, sett en människa få ett krampanfall, promenerat, druckit goda öler, promenerat, ätit fish and chips, promenerat, lyssnat på underbar irländsk musik i typiskt irländska barer, promenerat, gått vilse och... promenerat! Med mera, med mera.
Gud vad vi har promenerat, och gud vad bra vi har haft det! Vädret var toppen, det var bara på onsdagen det kom någon enstaka regnskur. Så klaga kan vi absolut inte göra.
Vi har inte åkt ett enda fordon, förutom taxin till och från flygplatsen. Så vi har verkligen upptäckt Dublin till fots.

Sista kvällen var verkligen pricken över i:et. Vi skulle ha mammas födelsedagsmiddag och valde en lite finare och lugnare restaurang efter att ha spenderat många timmar på högljudda pubar. Maten var kanon, och lagomt tills vi hade ätit klart hörde vi hur nån började spela säckpipa, på gatan utanför, I Tempel Bar, det populäraste området i Dublin med en massa pubar och caféer, så vi går ut och kollar och blir rätt förvånade när detta är vad vi ser:En hel parad med säckpipe och trumspelande männsikor i kilt kommer marscherande efter gatan. Helt otippat. Otroligt mäktigt på nåt vis. Och alldeles perfekt för våran sista kväll i Dublin. Bättre än så här kunde det inte sluta tänkte vi.
Så vi börjar gå tillbaka, och upptäcker att säckpiporna vänder om och börjar spela på ett torg. Så vi stannar och lyssnar, tillsammans med alla andra i närheten.
När dom slutat spela går jag och mamma in på närmsta pub och beställer en öl och står och lyssnar på två gubbar som spelar gitarr och sjunger härlig Irländsk musik, när plötsligt paraden kommer in och beställer öl dom också. Gubbarna på gitarr peppar snabbt igång karlarna med säckpipor och plötsligt hörs inte gitarrerna längre när säckpiporna drar igång inne på puben, allt blir tillslut till ett battle mellan gitarrgubbarna och säckpipegänget. Snabbt fylls hela puben med folk utifrån gatan som funderar vad som händer, det blir så mycket folk att alla ryms inte där inne utan det blir en folksamling utanför också. Och det dröjer inte länge så är alla där inne med och dansar i takt till musiken.
Det var tammetusan det bästa jag har varit med om. Sånt sjukt drag och alldeles perfekt att det hände under dom fyra dagar i Dublin som vi råkade vara där. Klockrent!

Så igår for jag och mamma hem igen, nöjda och glada efter en superbra semester. Jag hoppas och tror att hon vart rätt nöjd över sin födelsedagspresent :)

Slänger upp lite mer bilder här nån dag framöver.

Puss!


Kommentarer
Postat av: Fokus

Har ni inte promenerat nånting?

2011-07-02 @ 06:01:08
URL: http://fokus.sajto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0