Valborgs

Sista helgen i stugan för den här säsongen är nu över. Men fytusan vilken bra sista helg det var :)

I torsdags for vi upp, efter att en massa folk skrattat åt at vi tagit med skotern, i tron om att det skulle vara alldeles tomt med snö där uppe. Men tji fick dom!

På fredagen for vi på långtur och mötte upp grannarna och gänget, i alla fall tre mil enkel väg, upp över kabla och ner på andra sidan och vidare. Uppe på fjället var det himla bra före. Och galet mycket fjällämmlar! Jag tror aldrig jag har sett en sån. Ser ju ut som en liten hamster :) Har säkert sett hundra stycken efter den här helgen. Nåja, föret var suveränt på fjället, upp och nerför fjället däremot var det väl lite sisådär. Lite barmark och sjukt skumpiga spår. Men vädret var fint och kul var det!

På lördagen, alltså valborgsmässoafton så var planen en riktig långtur med grannarna upp på nå fjäll ovanför Kvikkjokk, men efter en uppdatering från Årrenjarkafolket så insåg vi att det var en dålig idé, dom hade redan hunnit sänka sju skotrar där uppe pga svag is. Så vi valde att bara fara upp på Kabla istället. Och vilken bra idé det var! Toppenkalas väder, strålande sol och vindstilla. Så vi satt uppe på sjön där i flera timmar. Snöbollskrig och lämmeljakt hanns också med.

När vi kom hem så tyckte jag att mitt ansikte kändes lite ömt och stramt. Kollade mig i spegeln och höll på att dö. Utan att överdriva så var jag nog lika röd som en kokt kräfta blandat med tomat. Samt en snygg bränna från urringningen. Jag har varit fagrare kan jag lova! Men nu börjar det gå mer åt det bruna hållet som tur är.

Kvällen avslutades med Vareluokta-majbrasa och en massa öl. Kul var det! Synd att helgen tog slut så fort. Men det känns i kroppen dock, har sjuk träningsvärk efter dessa skoterturer. Haha.


Snyggbrännan! Haha.
Backtävling på Kabla. Vem kan backa högst!Nu börjar smulan med middag, renskav i Pitabröd, kanske ska hjälpa till! Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0